Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bijendag

26 mei @ 11:00 - 16:00

Zondag 26 mei staat Natuurcentrum De Maashorst de hele dag in het teken van de bij! Van 11.00 tot 16.00 uur vertelt Imker Toon de Groot alles over deze bijzondere en belangrijke insecten. Tijdens de bijendag zijn er ook super leuke activiteiten voor kinderen.

Natuurcentrum de Maashorst verwelkomt imker Toon de Groot tijdens de bijendag op zondag 26 mei. Bijen spelen een cruciale rol in ons ecosysteem en Toon de Groot zal ons alles vertellen over deze belangrijke insecten. Met hun bestuiving helpen bijen talloze plantensoorten te bestuiven en vruchten en zaden te vormen. Die zaden en vruchten zijn belangrijke voedselbronnen voor tal van dieren en zeker ook voor de mens! Zonder bijen die de appelbloesem bestuiven zouden er bijvoorbeeld geen appels aan de bomen komen. Ook zijn bijen zelf zijn een voedselbron voor vogels en daarnaast produceren ze honing, waarover Toon de Groot ons alles kan vertellen.

Tijdens de bijendag zijn er verschillende bijenvolken aanwezig die u kunt bekijken en kinderen kunnen meedoen aan activiteiten zoals het maken van een bijenhotel. Op deze manier raken zij spelenderwijs bekend met de bijen en hun belangrijke rol in onze natuur.

Iedereen is van harte welkom op zondag 26 mei van 11.00 tot 16.00 uur in en bij het leslokaal van Natuurcentrum de Maashorst op de Erenakkerstraat 5 in Nistelrode. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Kom en ontdek samen met ons de fascinerende wereld van de bijen en leer meer over hun bijdrage aan ons ecosysteem.

 

Gegevens

Datum:
26 mei
Tijd:
11:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
Nistelrode, 5388 SZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0412 611945

Organisator

Natuurcentrum De Maashorst
Telefoon
0412-611945
E-mail
info@natuurcentrumdemaashorst.nl