Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Beleef de wondere wereld van vleermuizen

25 augustus 2023 @ 19:30 - 22:30

Gratis

Ben jij klaar voor een avontuurlijke en mysterieuze avond? Kom dan naar Natuurcentrum De Maashorst op vrijdagavond 25 augustus en ontdek de intrigerende wereld van vleermuizen tijdens de 27e editie van de internationale Bat Night. Deze speciale avond wordt georganiseerd in samenwerking met Vleermuiswerkgroep Noord-Brabant, IVN natuurgidsen en Vleermuiswerkgroep Nederland (VLEN) van de Zoogdiervereniging. Vleermuizen zijn fascinerende dieren die voor velen geheimzinnig en soms zelfs een beetje griezelig zijn. Maar wist je dat ze een belangrijke rol spelen in de natuur? Elke nacht vangen ze enorme aantallen muggen en andere insecten, wat hen extra bijzonder maakt. Het is zorgwekkend dat er steeds minder insecten zijn, en daarom is het belangrijk om meer te leren over deze prachtige vliegende zoogdieren.

Op vrijdagavond 25 augustus kun je deelnemen aan de spannende vleermuisavond bij Natuurcentrum De Maashorst. Vanaf 19.30 uur ben je welkom in de lesunit op het erf van het natuurcentrum. Om 20.00 uur begint een boeiende lezing door vleermuisexpert Carlo Wijnen. Hij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar vleermuizen en andere zoogdieren, en kan je veel vertellen over deze bijzondere soortgroep. Vervolgens gaan we om 20.45 uur in drie groepen op pad om vleermuizen in het veld te spotten.

Wees er snel bij, want voor de vleermuisavond op 25 augustus er is beperkte beschikbaarheid! Reserveer je plekje vóór vrijdagmiddag 25 augustus, 16.00 uur via de knop ‘Ik ga’ hieronder. Let op: er kunnen maximaal 60 mensen deelnemen en toegang is alleen mogelijk met een vooraf gereserveerd ticket. De deelnamekosten bedragen €7,50 en zijn inclusief een heerlijke kop koffie of thee bij aanvang, de minimum leeftijd is 10 jaar. Betaling vindt plaats op de avond zelf, uitsluitend contant en liefst gepast. Vergeet niet je wandelschoenen aan te trekken, aangezien we wandelingen maken en af en toe stilstaan. Mis deze unieke kans niet om de betoverende wereld van vleermuizen te ontdekken!

 

             

Gegevens

Datum:
25 augustus 2023
Tijd:
19:30 - 22:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
Nistelrode, 5388 SZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0412 611945

Organisator

Natuurcentrum De Maashorst
Telefoon
0412-611945
E-mail
info@natuurcentrumdemaashorst.nl