Fietsen

Home » Leuk om te doen » Fietsen

De Maashorst kent een uitgebreid fietspadennet in de recreatieve schil van het gebied. In de Maashorst en omgeving wordt gebruikt gemaakt van het fietsknooppunten systeem, een product van de VVV.

In het hele gebied staan op strategische plaatsen en kruispunten genummerde bordjes die informatie geven over de te kiezen routes. U fietst van punt naar punt, van nummer naar nummer.

Met het fietsknooppuntensysteem bent u als fietser heel flexibel in het bepalen van uw fietsroutes. Op het Natuurcentrum zijn de fietsknooppuntenkaarten en een aantal uitgezette routes te koop.

Begraven door de eeuwen heen

Afstand

25 kilometer.

Wilt u een kant en klare fietsroute, dan hebben wij voor u diverse prachtige routes die verkrijgbaar zijn bij de informatiebalie. Probeer bijvoorbeeld eens de route ‘Begraven door de eeuwen heen’ een route van 25 kilometer die we in samenwerking met Natuurbegraven Nederland hebben uitgezet. Een tocht langs prehistorische grafheuvels en vorstengraven waar de geschiedenis van het onvermijdelijke afscheid belicht wordt.

Meer informatie op de site van Natuurbegraven Nederland »

Op Boevenpad

Afstand

25 kilometer.

Met deze app beleef je op de fiets De Maashorst wel op een heel bijzondere manier! Cabaretier Mark van de Veerdonk is in de huid gekropen van de historische figuur Kobus van der Schlossen, een roverhoofdman die in de 17e eeuw Slabroek en omgeving onveilig maakte. Kobus laat de fietser op hilarische wijze de leukste en mooiste plekken in De Maashorst zien gedurende een tocht van 25 kilometer. De app kun je downloaden door de QR code in onze hal bij de toiletten te scannen.