Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vijfde editie 1000 soorten biodiversiteitsweekend

31 mei @ 17:00 - 2 juni @ 17:00

In het weekend van 31 mei,  1 en 2 juni 2024 wordt het vijfde 1000-soorten / biodiversiteitsweekend georganiseerd in De Maashorst. Tijdens dat weekend willen de leden van de verschillende natuurorganisaties uit de omgeving in samenwerking met Natuurcentrum De Maashorst de biodiversiteit in een positief daglicht zetten. Het publiek is van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen en zelfs hierbij te helpen.

Tientallen leden van de lokale natuurorganisaties proberen, met hulp van natuurliefhebbers uit heel Nederland, zoveel mogelijk soorten waar te nemen binnen het gebied van De Maashorst (inclusief Herperduin). Sinds 2015 wordt dit weekend om het jaar gehouden en de laatste jaren eindigen we steeds boven de duizend soorten!

Het Natuurcentrum de Maashorst aan de Erenakkerstraat 5, in Nistelrode zal het bruisend centrum van dit weekend worden. Daar worden alle tellingen bijgehouden en live gepresenteerd en daar kunnen de tellers terecht om uit te puffen en de mooiste waarnemingen te delen. Iedere natuurliefhebber kan deelnemen want elke waarneming, elk soort telt! Wil je niet tellen maar ben je wel geïnteresseerd, kom dan ook gewoon langs en verbaas je over alles wat er wordt waargenomen! Bij het Natuurcentrum zullen ook de nachtvlinders geteld gaan worden.

Tal van specialisten komen ons helpen, leden van de JNM (Jongeren in de natuur), biologie en ecologie studenten slaan hun tenten op in de tuin van het Natuurcentrum: een soort moet zich wel heel goed verstoppen wil hij niet op de lijsten van de tellers genoteerd worden.

We beginnen vrijdagmiddag 31 mei om 17.00 uur tot en met zondag 2 juni 17.00 uur wanneer we de officiële eindstand bekend gaan maken. Tijdens de openingstijden van het Natuurcentrum is iedereen van harte welkom om een kijkje in gebouw De Raaf te nemen waar de tellers hun uitvalsbasis hebben. Gaan ze het record van 1415 verschillende soorten uit 2020 verbreken en welke soort wordt dit jaar eigenlijk het vaakst waargenomen?

 

 

Gegevens

Begin:
31 mei @ 17:00
Einde:
2 juni @ 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
Nistelrode, 5388 SZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0412 611945

Organisator

Natuurcentrum De Maashorst
Telefoon
0412-611945
E-mail
info@natuurcentrumdemaashorst.nl