Podcast Peelrandbreuk

Podcast Peelrandbreuk

Unieke Podcast “Oersterk en toch gebroken” onthult geheimen van de Peelrandbreuk

Ontdek de boeiende wereld van de 400 miljoen jaar oude Peelrandbreuk via de gloednieuwe podcast “Oersterk en toch gebroken.” De officiële lancering van deze podcast staat gepland op maandag 18 september tijdens de Geopark-dag. Presentator Ron Boszhard neemt luisteraars van de podcast mee op reis door dit unieke geologische en culturele landschap.

De Peelrandbreuk is bepalend bij de vorming en ontwikkeling van de regio. De breuken in de ondergrond hebben niet alleen het landschap beïnvloed, maar ook de geschiedenis en cultuur van de regio. Archeologische vindplaatsen getuigen van een rijk cultureel en religieus verleden. Er zijn zeer bijzondere natuurwaarden te vinden. In de podcast, die nu al beschikbaar is op platforms zoals Spotify (https://open.spotify.com/show/6sbIck1SeygCbsEKyNuCY1), worden deze verhalen tot leven gebracht.

Ontdek het zelf

De podcast biedt meer dan alleen luistergenot; het nodigt uit tot actieve verkenning. Op diverse locaties, waar ondernemers, beheerders en organisaties de breuk tot leven hebben gebracht, kunnen luisteraars zelf de wonderen van de Peelrandbreuk ervaren. Een van de hoogtepunten is de tentoonstelling in Natuurcentrum De Maashorst, waar de zeldzame wijstgronden en hun bijbehorende breuken centraal staan.

 Educatie en Beleving

Deze podcast is het resultaat van een samenwerking tussen Bestemming Noordoost-Brabant en Natuurcentrum De Maashorst, ondersteund door Geopark Peelhorst & Maasvallei i.o. en gefinancierd door de Provincie Noord-Brabant. Samen delen ze waardevolle kennis en inspiratie over de geschiedenis en geologie van het gebied met een breed publiek.