Informatiecentrum

Home » Informatiecentrum

Informatiebalie

De medewerkers van onze informatiebalie maken u enthousiast wegwijs in het gebied. Ze kennen de leukste wandel- en fietsroutes en weten vaak te vertellen waar u de grazers kunt vinden. Rond het natuurcentrum zijn meerdere gemarkeerde wandelroutes uitgezet waarvan een routebeschrijving bij de informatiebalie te koop is. Ook voor het huren van materialen of het reserveren van excursies kunt u bij onze balie terecht.

Cadeauwinkel

Boeken, muziekdozen, insectenpotjes, knuffeldieren, sleutelhangers; cadeautjes voor een klein prijsje met een link naar de natuur. Er is altijd wel een bijzonder cadeautje te vinden in onze shop.

Horeca

Na een tocht door de natuur is het goed toeven in het natuurcentrum of op ons gezellige terras. Er is een ruime keuze in koffie en thee met iets lekkers erbij. Op de warme dagen kunt u genieten van frisdranken, biologisch sap of een lekker ijsje. En ook voor een eenvoudige lunch is er keus genoeg.

Mindervaliden

Ook voor mensen die minder goed ter been zijn is het mogelijk te genieten van de natuur in De Maashorst. Vanuit het centrum is een wandelroute uitgezet (De Slabroekse Vennen) die semiverhard is en daardoor zeer geschikt voor mensen met een rolstoel of rollator. Ook is er op het Natuurcentrum een invalidentoilet beschikbaar in het leslokaal.

Buitenterrein

Het natuurcentrum heeft een prachtig ingericht buitenterrein met speelweide waar kinderen uitkijken als een vogel, kruipen door de gangen van een das en zich als een hooglander door het bos bewegen. In de bijenstal is het mogelijk om veilig achter glas de bijen in kasten en korven te bekijken. In lente en zomer kunt u binnen en buiten de bijen in een observatiekast van heel dichtbij zien. In de fruit- en kruidentuin zijn tal van nuttige planten te vinden en als u daar iets wilt plukken voor een nog lekkerder kopje thee dan mag dat zeker.