Stilte

stilte

 

De buitenste randen van de Maashorst, waar het natuurgebied overgaat in een aantrekkelijk cultuurlandschap, lenen zich bij uitstek voor recreatieondernemers en hun gasten. Juist in de buitenste regionen zijn campings, bungalowparken, restaurants, hotels en recreatiemogelijkheden te vinden. Steeds meer agrarische bedrijven kiezen er bovendien voor ook recreatieve diensten te bieden. De agrarische sector verbreedt zich. Er komen steeds meer zorgboerderijen. Toeristen en recreanten kamperen bij de boer of proeven streekeigen producten.

Maar .. verder het gebied in wordt het rustiger en stiller. De kern van Natuurgebied De Maashorst is een groot aaneengesloten stil gebied. In de kern zijn plaatsen te vinden waar je alleen de wind en de vogeltjes hoort. De geluiden van de stilte ..

De kern van Natuurgebied De Maashorst is aangewezen als stiltegebied. Ronkende motoren, harde muziek .. het is er gewoon verboden. Als wandelaar en fietser heb je hier de mogelijkheid om te genieten van de stilte van de natuur en om tot rust te komen.

« Terug