Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fietstocht natuur op de wijstgronden

10 september 2023 @ 10:30 - 13:30

Gratis

Fietstocht door de Maashorst met lunchpakket

Verken de betoverende natuur van de wijstgronden tijdens een bijzondere fietstocht met heerlijke picknick! Natuurcentrum De Maashorst nodig je uit om op zondag 10 september deel te nemen aan een adembenemende fietstocht langs de schilderachtige flanken van de Maashorst. Tijdens deze tocht nemen onze IVN-gidsen je mee van Slabroek naar de  Hengstheuvel en verder naar de intrigerende Wijstgronden in Uden. Terugkerend via de Noordelijke Wijst en Donzel zul je je onderdompelen in een landschap dat beroemd is om het buitengewone wijstverschijnsel in de bodem. Dit bijzondere aardkundige fenomeen zal tijdens de fietstocht uitvoerig worden belicht en verklaard.

Een prachtige fietstocht door knusse hooilandjes, sierlijke elzensingels en mysterieuze broekbosjes. De vochtige, vaak drassige bodem is de thuisbasis van unieke flora en fauna die je zelden elders zult tegenkomen. Onze deskundige gidsen zullen je niet alleen de intrigerende breuken in het gebied tonen, maar ook onthullen hoe deze gebruikt kunnen worden om water vast te houden en te bewaren.

De tocht begint om 10.30 uur bij het natuurcentrum, waar onze gidsen klaarstaan om met jou op pad te gaan. Elke deelnemers ontvangt bij vertrek een met zorg samengesteld lunchpakket, perfect om op een schilderachtige plek onderweg van te genieten. We verwachten tegen 13.30 uur terug te keren naar het natuurcentrum, nadat we een prachtige tocht van ongeveer 25 kilometer hebben afgelegd.

U kunt hieraan deelnemen voor slechts € 17,50 per persoon, en dat is inclusief een smakelijk lunchpakket. Maar wacht niet te lang, want er is beperkte beschikbaarheid – we kunnen slechts 30 enthousiaste deelnemers meenemen op deze bijzondere fietstocht. Vergeet niet je eigen fiets mee te nemen voor dit avontuurlijke uitje!

Grijp deze kans om de natuur van De Maashorst te verkennen en schrijf je nu in via de knop ‘Ik ga’ hieronder. Mocht u graag een vegetarische lunch willen, stuur dan na inschrijving even een extra mail naar info@natuurcentrumdemaashorst.nl. Dan houden we daar uiteraard rekening mee.

Let op: annuleren kan tot uiterlijk de donderdag voorafgaand aan de excursie middels het sturen van een mail naar: info@natuurcentrumdemaashorst.nl. Bij het reserveren van een ticket geldt ook een betalingsverplichting, bij niet tijdig annuleren en niet betalen bij vertrek ontvangt u een factuur per mail voor de ticketkosten.

Gegevens

Datum:
10 september 2023
Tijd:
10:30 - 13:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
Nistelrode, 5388 SZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0412 611945

Organisator

Natuurcentrum De Maashorst
Telefoon
0412-611945
E-mail
info@natuurcentrumdemaashorst.nl