Seizoenswandelingen

Home » Lessen / Activiteiten » Seizoenswandelingen

De natuur is elk seizoen anders. De seizoenswandelingen bieden een goede mogelijkheid om deze veranderingen op de voet te volgen. Het is mogelijk om één, twee, drie of vier seizoenswandelingen met uw groep te maken.

Hoe ziet de activiteit eruit?

U ontvangt aan de balie mappen met een routebeschrijving en opdrachten. Tijdens de wandeling wordt een natuurpuzzel opgelost. De route is ieder seizoen hetzelfde; de opdrachten verschillen per seizoen. Na afloop worden alle spullen weer afgegeven aan de balie. In ruil daarvoor ontvangt u de oplossing van de puzzel.

Voorbereiding

Het is leuk en zinvol om van tevoren op school aandacht te besteden aan het betreffende jaargetijde. Schooltv heeft daarvoor een leuke interactieve schoolplaat gemaakt. Het is leuk om de plaat samen te bekijken op het digitale schoolbord.

Mooi filmpje:’ Waarom veranderen bladeren in de herfst van kleur? ‘ met een misleidende titel, het gaat eigenlijk over alle seizoenen.

Seizoenswandeling de lente: Het nest van de ooievaar en Hoe weet je dat het lente wordt?

Seizoenswandeling de herfst: Waar komen paddenstoelen vandaan?

Seizoenswandeling winter: Hoe plassen en poepen dieren in winterslaap?

Ook is het leuk om met de groep het liedje van Kinderen voor Kinderen mee te zingen: Giga groen

Verdeel van tevoren op school de groep in maximaal 6 groepjes.. Bij ieder groepje moet tijdens de excursie een volwassen begeleider zijn. Stel hen vooraf op de hoogte van de begeleidersbrief.
Het is zinvol om als voorbereiding op school aandacht te besteden aan het betreffende seizoen.

Groep 3/4
Activiteit Balieactiviteit
Periode Hele jaar
Locatie Natuurcentrum
Adres Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode
Kosten Gemeente Maashorst en Bernheze: €1,50 per leerling met een minimumbedrag van €37,50 per groep. Overige gemeenten: €3,- per leerling met een minimumbedrag van €45,- per groep.