Pootjes in actie!

Home » Lessen / Activiteiten » Pootjes in actie!

Bewegen is goed voor je, zeker als je het buiten in de natuur doet. Beweging is goed voor je gezondheid. Als je beweegt word en blijf je fit! Dieren bewegen ook: ze vliegen, springen, kruipen, sluipen, rennen…. Kun jij dat ook?

Kinderen ondekken en leren

  • dat dieren bewegen op verschillende manieren
  • dat je kunt leren, spelen en bewegen in het bos
  • dat je van bewegen lekker moe wordt

Hoe ziet de les eruit

De educatief medewerker start met de hele groep. Eerst wordt er geoefend: vliegen als een vogel, springen als een kikker, kruipen als een….. Daarna gaan de kinderen in groepjes op pad. Onderweg worden er al een paar beweegspelletjes gedaan. Op mooie plekken in het bos worden opdrachten uitgevoerd die te maken hebben met het bewegen van dieren. De pootjes komen in actie, doe je ook mee?!

Voorbereiding

Hoe krijgen we kinderen in beweging? Door lekker te spelen in het bos! Bij deze activiteit gaan de kinderen naar een fijne plek in De Maashorst, waar kinderen vanzelf gaan rennen, klimmen, kruipen en rollen. De opdrachten gaan over de manier waarop dieren in de natuur bewegen.

Organisatie
Op school maakt u maximaal 6 groepjes. Bij ieder groepje moet gedurende het bezoek aan het natuurcentrum een begeleidende volwassene zijn. Stel hen vooraf op de hoogte van de begeleidersbrief.

De activiteit vindt geheel buiten plaats, dus laat kinderen geschikte kleding en schoenen aantrekken. Bij erg slecht weer: neem even contact op om te overleggen. Deze activiteit kan namelijk indien nodig verzet worden.

Na afloop

Het is leuk om na afloop een gymles te besteden aan dit onderwerp. Ook op het schoolplein kunnen de pootjes in actie komen. Laat kinderen om de beurt het bewegen als een dier voordoen en laat iedereen het nadoen. In dit filmpje is de muziek en dans al verwerkt waarbij kinderen het direct mee kunnen doen. Leuk voor de afwisseling tijdens de lessen. Uiteraard is er ook het bekende liedje ‘bewegen is gezond’ van Kinderen voor kinderen.

Groep 3/4
Activiteit Les
Periode 21‐3 t/m 22‐7
Locatie Natuurcentrum
Adres Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode
Kosten €2,00 per leerling met een minimumbedrag van €50,00 per groep.