Paddenstoelen

Home » Lessen / Activiteiten » Paddenstoelen

Op zoek naar paddenstoelen in de herfst. Ontdek hoe ze eruit zien, paddenstoelen zijn namelijk allemaal anders. De ene heeft een hoed, de andere niet. Kijk ook eens onder een paddenstoel, er valt heel wat te ontdekken! Tijdens deze wandeling ontdekken de kinderen allerlei interessante dingen die te maken hebben met paddenstoelen.

Hoe ziet de activiteit eruit?

Voor deze activiteit volgen de kinderen een gekleurde route naar keuze. Deze routes zijn aangegeven met gekleurde paaltjes in het gebied. Er is keuze uit verschillende afstanden. Ieder groepje krijgt een werkblad met doe-activiteiten en een tas met materialen. Hiermee gaan ze verschillende soorten zwammen en paddenstoelen onderzoeken zonder deze te plukken.

De tassen met uitleg worden uitgereikt aan de balie. De groepjes gaan zelfstandig op pad.

Voorbereiding

Een aflevering van `Huisje Boompje Beestje` die meer informatie bevat over hoe je de verschillende paddenstoelen kunt herkennen en welke je kunt eten.

Een wat korter filmpje over paddenstoelen met `Flip de Beer`.

Voor de oudere kinderen is er een filmpje over het determineren van paddenstoelen.

Verdeel vooraf de groep in maximaal 6 groepjes. Bij ieder groepje moet tijdens de excursie een volwassen begeleider zijn. Stel hen vooraf op de hoogte van de begeleidersbrief. Het is zinvol om als voorbereiding aandacht te besteden aan de verschillen en overeenkomsten tussen verschillende soorten paddenstoelen. Maak de kinderen ook duidelijk dat ze geen paddenstoelen mogen plukken.

Groep 3/4
Activiteit Balieactiviteit
Periode 2-10 t/m 15-11
Locatie Natuurcentrum
Adres Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode
Kosten Gemeente Maashorst en Bernheze: €1,10 per leerling met een minimumbedrag van €27,50 per groep. Overige gemeenten: €2,20 per leerling met een minimumbedrag van €30,- per groep.