Paddenstoelen

Home » Lessen / Activiteiten » Paddenstoelen

Op zoek naar paddenstoelen in de herfst. Ontdek hoe ze eruit zien, paddenstoelen zijn namelijk allemaal anders. De ene heeft een hoed, de andere niet. Kijk ook eens onder een paddenstoel, er valt heel wat te ontdekken! Tijdens deze wandeling ontdekken de kinderen allerlei interessante dingen die te maken hebben met paddenstoelen.

Hoe ziet de activiteit eruit

Voor deze activiteit volgen de kinderen een gekleurde route naar keuze. Deze routes zijn aangegeven met gekleurde paaltjes in het gebied. Er is keuze uit verschillende afstanden. Ieder groepje krijgt een werkblad met doe-activiteiten en een tas met materialen. Hiermee gaan ze verschillende soorten zwammen en paddenstoelen onderzoeken zonder deze te plukken.

Voorbereiding

Verdeel vooraf de groep in maximaal 6 groepjes. Bij ieder groepje moet tijdens de excursie een volwassen begeleider zijn. Stel hen vooraf op de hoogte van de begeleidersbrief. Het is zinvol om als voorbereiding aandacht te besteden aan de verschillen en overeenkomsten tussen verschillende soorten paddenstoelen. Maak de kinderen ook duidelijk dat ze geen paddenstoelen mogen plukken.

Groep 3/4
Activiteit Balieactiviteit
Periode 6-9 t/m 22-10
Locatie Natuurcentrum
Adres Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode
Kosten €1,00 per kind met een minimumbedrag van €25,00.