Eekhoorntjes – De Nistel

Home » Lessen / Activiteiten » Eekhoorntjes – De Nistel

Hoe ziet een eekhoorn eruit? Hoe beweegt ‘ie? En wat eet ‘ie graag? In de les verkleden de kinderen zich als eekhoorn en ontdekken hoe het is om een eekhoorn te zijn.

Kinderen ontdekken en leren

  • over hoe eekhoorns leven, wonen, bewegen, eten zoeken en bewaren,  en wie zijn natuurlijke vijanden zijn
  • zaden en noten herkennen

Hoe ziet de les eruit?

De kinderen gaan als eekhoorns op pad. Ze kijken, voelen, proeven en lopen als een eekhoorntje. De vlugge eekhoorns doen samen een tikspel en proberen te ontkomen aan de havik.

Voorbereiding

Als voorbereiding op de les kunt u de kinderen alvast laten kennismaken met het thema van de les: de eekhoorn. In dit mooie filmpje komen de verschillende onderwerpen van de les aan bod.
Verder is het leuk om met de kinderen een liedje te zingen over de eekhoorn.

Organisatie
Op school maakt u maximaal 6 groepjes. Bij ieder groepje moet gedurende het bezoek een begeleidende volwassene zijn. Stel hen vooraf op de hoogte van de begeleidersbrief.

Na afloop

De leerlingen hebben geleerd dat uit een eikel, hazelnoot of dennenzaadje een nieuwe boom kan groeien. Laat ze op school eens zien hoe je uit zaad planten kunt opkweken, b.v. tuinkers. Strooi de zaadjes op een schoteltje met nat wc-papier. Zorg ervoor dat het papier vochtig blijft. Na een paar dagen ontkiemt het zaad en kunnen de kleuters proeven. Ook leuk: plant een eikel en kweek een eik.

Groep 1/2
Activiteit Les
Periode 23-9 t/m 18-10
Locatie De Nistel
Adres Piet Geersdijk 2
5388 VA Nistelrode
Kosten Gemeente Maashorst en Bernheze: €2,50 per leerling met een minimumbedrag van €62,50 per groep. Overige gemeenten: €6,- per leerling met een minimumbedrag van €132,- per groep.