De vijf landschappen

Home » Lessen / Activiteiten » De vijf landschappen

De verschillende landschapstypen die in de Maashorst te vinden zijn, staan centraal in deze wandeling: bos, heide, stuifduinen, beekdalen en cultuurgronden. Er wordt aandacht besteed aan de verscheidenheid aan planten en dieren. En er wordt gewerkt met plattegrond en kompas. Bij het ven mogen de kinderen met een schepnetje aan de slag..

Hoe ziet de activiteit eruit

Voor deze activiteit volgt men de paaltjes met een gele kop. Voor de kinderen zijn er werkbladen met doe-activiteiten. Ieder leerlinggroepje krijgt een gele tas mee met materialen waar allerlei onderzoekjes mee gedaan kunnen worden.

‘De vijf landschappen’ is een wat langere wandeling met opdrachten, waar kinderen geruime tijd intensief mee aan het werk kunnen zijn. Vandaar dat dit natuurontdekpad alleen op de ochtend gelopen kan worden. Er dient rekening gehouden te worden met een eindtijd van ca. 11.30 uur.

Voorbereiding

Verdeel van tevoren op school de groep in maximaal 6 groepjes. Bij ieder groepje moet tijdens de excursie een volwassen begeleider zijn. Stel hen vooraf op de hoogte van de begeleidersbrief.

Groep 7/8
Activiteit Balieactiviteit
Periode Hele jaar
Locatie Natuurcentrum
Adres Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode
Kosten €1,00 per kind met een minimumbedrag van €25,00.