De vijf landschappen

Home » Lessen / Activiteiten » De vijf landschappen

De verschillende landschapstypen die in de Maashorst te vinden zijn, staan centraal in deze wandeling: bos, heide, stuifduinen, beekdalen en cultuurgronden. Er wordt aandacht besteed aan de verscheidenheid aan planten en dieren. En er wordt gewerkt met plattegrond en kompas. Bij het ven mogen de kinderen met een schepnetje aan de slag..

Hoe ziet de activiteit eruit?

Voor deze activiteit volgt men de paaltjes met een gele kop. Voor de kinderen zijn er werkbladen met doe-activiteiten. Ieder leerlinggroepje krijgt een gele tas mee met materialen waar allerlei onderzoekjes mee gedaan kunnen worden.

‘De vijf landschappen’ is een wandeling van 5 km met opdrachten. Vandaar dat dit natuurontdekpad alleen op de ochtend gelopen kan worden. Er dient rekening gehouden te worden met een eindtijd van ca. 11.30 uur.

 

Voorbereiding

Tijdens de balie activiteit van het Natuurcentrum komen de kinderen verschillende landschappen tegen onderweg. Ter introductie is het leuk om verschillende filmpjes daarover te bekijken.

Heide

Stuifduinen

Akkers en weilanden

Bos 

Verdeel van tevoren op school de groep in maximaal 6 groepjes. Bij ieder groepje moet tijdens de excursie een volwassen begeleider zijn. Stel hen vooraf op de hoogte van de begeleidersbrief.

Groep 7/8
Activiteit Balieactiviteit
Periode Hele jaar
Locatie Natuurcentrum
Adres Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode
Kosten Gemeente Maashorst en Bernheze: €1,50 per leerling met een minimumbedrag van €37,50 per groep. Overige gemeenten: €3,- per leerling met een minimumbedrag van €45,- per groep.