Zie je door de bomen het bos niet meer? Tijdens deze wandeling wordt er speciaal ingezoomd op de vele verschillende bomen die in de Maashorst zijn te vinden. Hoe zijn de verschillende bomen te herkennen? Wat maakt ze bijzonder? En waarom zijn bomen zo ontzettend belangrijk, voor de natuur én voor ons?

Hoe ziet de activiteit eruit?

Tijdens de activiteit worden oranje paaltjes gevolgd. De kinderen komen door verschillende landschappen en langs de vele bomen die het natuurgebied rijk is. De werkbladen met leerzame en actieve opdrachten nodigen uit om de bomen van de Maashorst beter te leren kennen. Ieder groepje gaat op pad met een tas met materialen die helpen om het gebied te ontdekken.

Het gaat om een wandeling van 5 km met opdrachten. Vandaar dat dit natuurontdekpad alleen op de ochtend gelopen kan worden.

Het bos ziet er in de lente natuurlijk heel anders uit dan in de herfst. Deze activiteit is daarom leuk om zowel in het voorjaar als in het najaar te doen, bij ieder jaargetijde horen andere opdrachten.

Voorbereiding

Ter introductie is het leuk om verschillende filmpjes over bomen te bekijken.

Hoe kom je erachter hoe oud een boom is?
Waarom is een divers bos belangrijk?
Waarom hebben we bomen nodig om te kunnen ademen?
Of kies voor een langer filmpje over bomen van het Klokhuis.

Verdeel van tevoren op school de groep in maximaal 6 groepjes. Bij ieder groepje moet tijdens de excursie een volwassen begeleider zijn. Stel hen vooraf op de hoogte van de begeleidingsbrief.

Groep 7/8
Activiteit Balieactiviteit
Periode 19-08 t/m 08-11 en 06-05 t/m 04-07
Locatie Natuurcentrum
Adres Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode
Kosten Gemeente Maashorst en Bernheze: €1,50 per leerling met een minimumbedrag van €37,50 per groep. Overige gemeenten: €3,- per leerling met een minimumbedrag van €45,- per groep.