Bloemen en insecten

Home » Lessen / Activiteiten » Bloemen en insecten

Wat is het nut van insecten? Ze hebben een hele belangrijke taak in de wereld! Zo zorgen ze ervoor dat wij fruit en groenten hebben om te eten. Op het erf van het Natuurcentrum gaan de kinderen zelf aan de slag met allerlei opdrachten.

Hoe ziet de activiteit eruit?

De kinderen gaan op zoek naar bloemen en bekijken deze eens goed. Ze krijgen antwoord op de volgende vragen: Hoe zien de bloemen eruit? Waarom komen insecten graag naar bepaalde bloemen? Waarom hebben bloemen stuifmeel en nectar? Welke insecten komen hier op af?

Voorbereiding

Verdeel van tevoren op school de groep in maximaal 6 groepjes. Bij ieder groepje moet tijdens de excursie een volwassen begeleider zijn. Stel hen vooraf op de hoogte van de begeleidersbrief.

Het is leuk om de kinderen vooraf een filmpje te bekijken ter introductie.

groep 3-4

groep 5-6

Bekijk ook dit filmpje over het kleine koolwitje van Expeditie 10.

Koolwitjes in de klas.

Het is heel leuk en leerzaam om mee te doen aan het  project “Koolwitjes in de klas” van de Vlinderstichting. Je ontvangt een pakket met meerdere eitjes, rupsen én poppen van het groot koolwitje. Deze kun je in de klas opkweken tot vlinders. Leuk om te doen en onvergetelijk voor de kinderen! Iedereen kan koolwitjes bestellen. De koolwitjes zijn via De Vlinderstichting verkrijgbaar en worden met de post verstuurd gedurende de periode maart-september. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Groep 3/4
Activiteit Balieactiviteit
Periode 19-8 t/m 20-9 en 6-5 t/m 4-7
Locatie Natuurcentrum
Adres Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode
Kosten Gemeente Maashorst en Bernheze: €1,50 per leerling met een minimumbedrag van €37,50 per groep. Overige gemeenten: €3,- per leerling met een minimumbedrag van €45,- per groep.