Fietsen in De Maashorst

Fietsen in De Maashorst

 

FietsknooppuntenDe Maashorst kent een uitgebreid fietspadennet dwars door het gebied. In de Maashorst en omgeving wordt gebruikt gemaakt van het fietsknooppunten systeem, een product van de VVV.
In het hele gebied staan op strategische plaatsen en kruispunten genummerde bordjes die informatie geven over de te kiezen routes. U fietst van punt naar punt, van nummer naar nummer.
Met het fietsknooppuntensysteem bent u als fietser heel flexibel in het bepalen van uw fietsroutes dan voorheen. Op het Natuurcentrum zijn de fietsknooppuntenkaarten te koop.

Wilt u een kant en klare fietsroute, dan hebben wij voor u diverse prachtige routes:


Maashorst-Herperduin
Land van Ravenstein
Udenoord
Hoge Wijst
Peelrand
Maashorst-Bloesem

Fietsen met de Beleefroute App: Op Boevenpad


Met deze app beleef je op de fiets De Maashorst wel op een heel bijzondere manier! Cabaretier Mark van de Veerdonk is in de huid gekropen van de historische figuur Kobus van der Schlossen, een roverhoofdman die in de 17e eeuw Slabroek en omgeving onveilig maakte. Kobus laat de fietser op hilarische wijze de leukste en mooiste plekken in De Maashorst zien.

black beleefroutes beleefroutes-app beleefroutes_app  

Ook is het mogelijk om Natuurgebied De Maashorst te verkennen met een ervaren natuurgids van de IVN-afdelingen van Oss of Uden. Een gids kan een fietsgroep van maximaal 20 personen begeleiden.
Groepsfietstochten met een 'prive'gids kosten € 50,-- 

Voor de verhuur van fietsen, tandems, mountainbikes en steps, kunt u terecht bij De Mastworp.

Heeft u vragen of klachten met betrekking tot het onderhoud van de fietsknooppunten, dan verwijzen wij u naar de VVV tel: 073-6139629