Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vroege vogelwandeling

7 april @ 07:00 - 09:00

Gratis

Natuurcentrum De Maashorst organiseert samen met Vogelwacht Uden een ochtendwandeling op zondag 7 april. Dat wordt vroeg uit de veren, want deze wandeling start al om 7.00 uur! Om echte vroege vogels te zien is een verrekijker onontbeerlijk. Deelnemers die er geen hebben kunnen er één lenen bij het natuurcentrum. Wakker worden op De Maashorst, welke vogel hoor je het eerst? Er wordt gewandeld maar ook regelmatig stilgestaan, dus lekker warme laarzen of schoenen worden aangeraden.

 Tijdens de wandeling ervaren de deelnemers met al hun zintuigen hoe het bos ontwaakt. Want er is ’s ochtends al heel vroeg veel te zien, te ruiken en te horen in De Maashorst! Natuurlijk wordt er een prachtig ochtendconcert door de vogels gegeven, maar er zijn nog meer dingen waaraan te merken is dat het bos wakker wordt. Dit is dé kans om het mee te maken, want de deelnemers gaan op pad met echte vogelaars en zeer ervaren gidsen. Zij vertellen welke vogels bij welk geluid horen, waarom vogels eigenlijk zingen en waar ze dan het liefste zitten. Een verrekijker, zelf meegenomen of geleend bij het natuurcentrum, komt dan goed van pas. Behalve vogels zijn er natuurlijk veel meer dieren die op dit vroege tijdstip wakker worden of juist gaan slapen. En ook planten beginnen aan de nieuwe dag. Deze tocht is leuk en leerzaam voor jong en oud!

Om 7.00 uur wordt u ontvangen door de beheerder en gidsen in het natuurcentrum en na afloop om 9.00 kunnen deelnemers hier terecht voor een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Deelname kost € 7,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen tot 16 jaar, inclusief koffie, thee of warme chocolademelk. De wandeling neemt ca. 2 uur in beslag.

Opgeven voor deelname is noodzakelijk en kan tot uiterlijk 12.00 uur op vrijdagmiddag 5 april via de knop hieronder. Let op: vol is vol!

Gegevens

Datum:
7 april
Tijd:
07:00 - 09:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
Nistelrode, 5388 SZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0412 611945

Organisator

Natuurcentrum De Maashorst
Telefoon
0412-611945
E-mail
info@natuurcentrumdemaashorst.nl