Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rolstoelwandeling door De Maashorst zaterdagmiddag 13 mei

13 mei 2023 @ 13:00 - 15:00

Gratis

Op pad met je rolstoel bij Natuurcentrum De Maashorst

 Natuurcentrum De Maashorst organiseert op zaterdag 13 mei een wandeling voor rolstoelgebruikers. Beleef de natuur vanuit een ander perspectief! Men vertrekt om 13.00 uur bij het natuurcentrum. IVN natuurgidsen hebben een mooie wandeling uitgestippeld over verharde wegen en paden, waardoor rolstoelgebruikers vanuit hun perspectief volop kunnen genieten van al het moois dat De Maashorst te bieden heeft. Bij terugkomst is het natuurcentrum geopend en kan men dus desgewenst een consumptie gebruiken. De kosten voor deze wandeling bedragen €7,50 per persoon, incl een kop koffie of thee en een luxe koek na afloop. Voor deze leuke activiteit is het noodzakelijk om van tevoren te reserveren. Dit kan op via de kop ‘Ik ga’ hieronder.

 Al meer dan 25 jaar is er een mooi rolstoelpad bij Natuurcentrum De Maashorst, waar volop gebruik van wordt gemaakt. Het is erg leuk om als rolstoelgebruiker eens een andere route te ontdekken met een ervaren IVN natuurgids. De gids kan u van alles vertellen over het ontstaan van en de ontwikkelingen in De Maashorst. Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan de planten en dieren die in het gebied leven. Met name de vogels hebben het in deze tijd van het jaar erg druk. Misschien is dit te zien en anders zijn ze te horen.

Afgelopen najaar zijn langs het rolstoelpad bij het Natuurcentrum een 10-tal borden geplaatst met informatie over de dieren van De Maashorst. Hier zal tijdens de tocht zeker aandacht voor zijn. Door de vele regen van de afgelopen weken staat er in de poelen van De Maashorst eindelijk wat water en veel kikkers, padden en salamanders maken daar dankbaar gebruik van. Grote kans dat we deze dieren tijdens de tocht op ons pad tegenkomen.

Ook vanuit rolstoelperspectief is het heerlijk om de natuur in te gaan en te kijken hoe de lente zich op haar mooist laat zien. De wandeling start bij het natuurcentrum om 13.00 uur en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Na afloop kan men de tentoonstelling in het natuurcentrum te bekijken, de diersporententoonstelling in de wisselhoek is zeker de moeite waard. Ook kan er gebruik worden gemaakt van het rolstoeltoilet.

Gegevens

Datum:
13 mei 2023
Tijd:
13:00 - 15:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
Nistelrode, 5388 SZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0412 611945

Organisator

Natuurcentrum De Maashorst
Telefoon
0412-611945
E-mail
info@natuurcentrumdemaashorst.nl