Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Paddenstoelwandeling met soep

12 november 2023 @ 12:00 - 14:00

Gratis

Najaar in al haar pracht: Paddenstoelenexcursie met soep bij Natuurcentrum De Maashorst

De herfst heeft haar intrede gedaan en met de recente regenval schieten paddenstoelen letterlijk als paddenstoelen uit de grond. Op zondag 12 november organiseert Natuurcentrum De Maashorst een bijzondere wandeling onder begeleiding van ervaren natuurgidsen. Deze excursie voert je naar de meest betoverende plekjes van De Maashorst, waar je de wereld van paddenstoelen in al haar glorie zult ontdekken.

 Tijdens deze wandeling word je meegenomen op een boeiende ontdekkingstocht naar paddenstoelen van allerlei vormen, kleuren en maten. Van reusachtige exemplaren op boomstronken tot bescheiden verscholen schatten tussen het herfstige gras en de bladeren. Onze deskundige gidsen delen graag hun kennis over deze mysterieuze organismen en hun rol in de natuur. Paddenstoelen fascineren met hun eigenaardige verschijning en intrigerende eigenschappen. Ze variëren van piepklein tot indrukwekkend groot, groeien soms in mysterieuze kringen, die we kennen als heksenkringen. Sommige zijn heerlijk om te eten, terwijl anderen ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Tijdens de wandeling kun je de paddenstoelen van dichtbij bewonderen en zelfs voorzichtig aanraken, maar plukken doen we liever niet zodat de dieren in het gebied voldoende te eten hebben.

Na deze informatieve en sfeervolle wandeling ben je van harte welkom in het natuurcentrum waar je kunt genieten van een heerlijke kom paddenstoelensoep. Deze smakelijke traktatie is niet alleen verrukkelijk, maar ook volkomen veilig. Voor volwassenen bedraagt de deelnamekosten slechts €9,95, en voor kinderen €7,95, inclusief soep. De wandeling begint om 12.00 uur bij het natuurcentrum en duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname is uitsluiten mogelijk met een vooraf gereserveerd ticket, zie de knop hieronder.

Gegevens

Datum:
12 november 2023
Tijd:
12:00 - 14:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
Nistelrode, 5388 SZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0412 611945

Organisator

Natuurcentrum De Maashorst
Telefoon
0412-611945
E-mail
info@natuurcentrumdemaashorst.nl