Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nacht van de nacht zaterdag 29 oktober

29 oktober 2022 @ 18:45 - 20:45

Gratis

Het nachtleven in de Maashorst; wandeling op zaterdag 29 oktober vertrek om 18.45, 19.00, 19.15 en 19.30 uur

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 29 oktober. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de achttiende keer georganiseerd. Ook Natuurcentrum De Maashorst sluit hier graag bij aan en legt die avond de focus op het nachtleven in De Maashorst.

 De schemering is het moment dat in De Maashorst bepaalde dieren juist actief worden. Dieren die gewend zijn overdag onder de grond, in een holle boom of onder dicht struikgewas te rusten gaan juist dan op pad. Hun sterke gehoor, reuk of andere goed ontwikkelde vermogens helpen hun de weg in het donker te vinden en daar op zoek te gaan naar voedsel. Langzaam kruipen dassen en vossen uit hun holen, komt een ree uit de dekking en zoeken nachtvlinders hun weg naar geurende heide.

Natuurcentrum De Maashorst heeft een wandelroute uitgezet in de Maashorst van ca. 4 km. We lopen in groepen van 10-15 personen. U krijgt een routebeschrijving erbij. De route is in het donker duidelijk te volgen. Onderweg krijgt u op verschillende plekken informatie over het nachtleven in de Maashorst. Zoals o.a. nachtvlinders, dassen, vleermuizen en reeën. De vrijwilligers van de sterrenwacht Halley zijn ook aanwezig. De mensen op deze posten zijn allemaal expert op hun gebied en kunnen u alles vertellen over de nachtdieren en laten zien hoe deze dieren in de Maashorst leven of hoe de sterrenhemel er boven ons uitziet.

We raden u aan wandelschoenen te dragen. De deelnamekosten bedragen € 9,95 per persoon vanaf 12 jaar en ouder. Kinderen tot 12 jaar betalen € 6,50 per kind. Er kunnen maximaal 60 personen mee. Vertrek is mogelijk in 4 verschillende tijdsloten vanaf het Natuurcentrum. De eerste groep vertrekt op 18.45 uur, de laatste om 19.30 uur. Bij terugkomt staat er voor alle deelnemers een lekker kop koffie, thee of chocolademelk klaar. Reserveren is noodzakelijk, zie beschikbare tickets hieronder.

Gegevens

Datum:
29 oktober 2022
Tijd:
18:45 - 20:45
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
Nistelrode, 5388 SZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0412 611945

Organisator

Natuurcentrum De Maashorst
Telefoon
0412-611945
E-mail
info@natuurcentrumdemaashorst.nl