Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

In het spoor van de grazers

23 juli 2023 @ 10:30 - 13:00

Gratis

Ontdek de prachtige wereld van grazers tijdens een unieke tocht in De Maashorst! Op zondag 23 juli aanstaande nodigt Natuurcentrum De Maashorst je uit om deel te nemen aan een bijzondere ontdekkingsreis door dit bijzondere en gevarieerde natuurgebied. Onder begeleiding van ervaren IVN natuurgidsen ga je om 10.30 uur op zoek naar de majestueuze grazers die hier hun thuis hebben gevonden.

Gaat het je lukken om de Exmoor pony’s en Taurossen te spotten? Zie je in de verte de imposante kudde Wisenten grazen? Of vang je een glimp op van een sierlijke Ree?

De grazers in De Maashorst vervullen een essentiële rol in het ecosysteem. Elke diersoort heeft zijn eigen voedselvoorkeur en unieke graasgewoonten. Door deze verschillende soorten samen te laten leven, ontstaat er een gevarieerd landschap waar talloze dieren en planten zich thuis voelen. Bovendien is de mest van deze grazers vaak rijk aan wormen, larven en insecten omdat ze niet preventief behandeld worden met antibiotica. Dit trekt op zijn beurt weer veel vogels aan. Tijdens de wandeling zullen de IVN-gidsen je alles vertellen over de rol van de grazers in De Maashorst en over de dieren en planten die hiervan profiteren.

Deze boeiende wandeling is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Het is een unieke kans om meer te leren over de natuur en te genieten van de prachtige omgeving.

Om deel te nemen aan deze activiteit is vooraf reserveren verplicht. Klik op de knop ‘Ik ga’ hieronder en reserveer vóór vrijdagmiddag 21 juli, 12.00 uur. Deelname kost slechts € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen tot 16 jaar.

Mis deze kans niet om samen met ons op avontuur te gaan en het betoverende leven van grazers te ontdekken in De Maashorst!

Gegevens

Datum:
23 juli 2023
Tijd:
10:30 - 13:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
Nistelrode, 5388 SZ Nederland
Telefoon
0412 611945

Organisator

Natuurcentrum De Maashorst
Telefoon
0412-611945
E-mail
info@natuurcentrumdemaashorst.nl