Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijendag zondag 21 mei

21 mei 2023 @ 11:00 - 16:00

Zondag 21 mei staat Natuurcentrum De Maashorst de hele dag in het teken van de bij! En die datum is niet zomaar gekozen, deze valt nagenoeg samen met de internationale bijendag, de dag van de biodiversiteit én de wereldplantendag.

Natuurcentrum de Maashorst verwelkomt imker Toon de Groot tijdens de bijendag op zondag 21 mei. Bijen spelen een cruciale rol in ons ecosysteem en Toon de Groot zal ons alles vertellen over deze belangrijke insecten. Met hun bestuiving helpen bijen talloze plantensoorten te bestuiven en vruchten en zaden te vormen. Die zaden en vruchten zijn belangrijke voedselbronnen voor tal van dieren en zeker ook voor de mens! Zonder bijen die de appelbloesem bestuiven zouden er bijvoorbeeld geen appels aan de bomen komen. Ook zijn bijen zelf zijn een voedselbron voor vogels en daarnaast produceren ze honing, waarover Toon de Groot ons alles kan vertellen.

Tijdens de bijendag zijn er verschillende bijenvolken aanwezig die u kunt bekijken en kinderen kunnen meedoen aan activiteiten zoals schilderen. Op deze manier raken zij spelenderwijs bekend met de bijen en hun belangrijke rol in onze natuur.

Iedereen is van harte welkom op zondag 21 mei van 11.00 tot 16.00 uur in het leslokaal van Natuurcentrum de Maashorst op de Erenakkerstraat 5 in Nistelrode. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Kom en ontdek samen met ons de fascinerende wereld van de bijen en leer meer over hun bijdrage aan ons ecosysteem.

Gegevens

Datum:
21 mei 2023
Tijd:
11:00 - 16:00

Locatie

Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
Nistelrode, 5388 SZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0412 611945

Organisator

Natuurcentrum De Maashorst
Telefoon
0412-611945
E-mail
info@natuurcentrumdemaashorst.nl