Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijendag op zondag 22 mei

22 mei 2022 @ 13:00 - 17:00

Bijendag op zondag 22 mei bij Natuurcentrum De Maashorst

Zondag 22 mei staat Natuurcentrum De Maashorst de hele dag in het teken van de bij! En die datum is niet zomaar gekozen, deze valt nagenoeg samen met de internationale bijendag, de dag van de biodiversiteit én de wereldplantendag.

Bijen zijn een essentiële schakel in ons ecosysteem: ze vormen namelijk de grootste groep bestuivende insecten ter wereld. Ze zijn dus voor de bestuiving belangrijk van heel veel plantensoorten. De besjes en zaden die sommige planten produceren zijn weer voedselbronnen voor bijvoorbeeld vogels. Ook de bijen zelf zijn een voedselbron voor veel vogelsoorten zoals mezen, mussen, spechten en kauwen. En natuurlijk zorgen de bijen voor honing, hoe ze dat doen, daar kan onze imker Toon de Groot alles over vertellen. Over de verschillende soorten, hun woonomgeving en gedrag. Er zijn permanent verschillende bijenvolken aanwezig op het centrum die u kan zien. Ook voor de kinderen is er van alles te doen zoals schilderen en kaarsen maken. Zo raken ook zij spelenderwijs bekend met de bijen en hoe nuttig ze zijn voor onze natuur.

Imker Toon de Groot heet iedereen welkom op zondag 22 mei van 13.00 tot 17.00 uur in het leslokaal van Natuurcentrum de Maashorst op de Erenakkerstraat 5 in Nistelrode. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Gegevens

Datum:
22 mei 2022
Tijd:
13:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
Nistelrode, 5388 SZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0412 611945

Organisator

Natuurcentrum De Maashorst
Telefoon
0412-611945
E-mail
info@natuurcentrumdemaashorst.nl