Nieuws

Nieuws

Opening 't Praathuis!

Natuurcentrum De Maashorst wordt steeds meer gezien als HET informatiecentrum van het natuurgebied. Duizenden bezoekers gebruiken jaarlijks het centrum als informatiepunt of als start- en eindpunt van wandelingen en fietstochten. Nieuw is de steeds vaker gestelde vraag om gebruik te mogen maken van het centrum als ontmoetingsplek voor groepen. Helaas was de beschikbare ruimte tot nu toe niet geschikt en toereikend voor dit doel en konden dergelijke verzoeken niet gehonoreerd worden.

Onlangs heeft het natuurcentrum een schuur op het erf verbouwd en geschikt gemaakt voor de ontvangst van groepen tot maximaal 25 personen. ‘t Praathuis zal multifunctioneel gebruikt gaan worden, bv. voor workshops, vergaderingen, lezingen, ‘biowalks’ voor diabetici en activiteiten voor mensen met een beperking. Dit alles kan gecombineerd worden met een lezing over of een wandeling in het natuurgebied, al dan niet met gids. De ruimte is niet geschikt voor feesten en partijen.

’t Praathuis is eenvoudig doch smaakvol ingericht, waarbij natuurlijke materialen en een fraaie fotowand zorgen voor Maashorstsfeer. Door de fraaie schuifwand te openen wordt het ruime, groene terras volledig bij de ruimte betrokken.
’t Praathuis kon gerealiseerd worden dankzij de steun van Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling te Schaijk, PDCU te Uden, Roefs fotografie te Loosbroek en GF Producties te Veghel.
  << Terug