Nieuws

Nieuws

Natuurcentrum De Maashorst presenteert app, ' Op Boevenpad'.

Natuurcentrum De Maashorst heeft de hoofdprijs gewonnen in een prijsvraag van Buro Kloeg: de app ‘Op Boevenpad’. Deze is gratis te downloaden via www.beleefroutes.nl . Met deze app beleef je op de fiets De Maashorst wel op een heel bijzondere manier! Cabaretier Mark van de Veerdonk is in de huid gekropen van de historische figuur Kobus van der Schlossen, een roverhoofdman die in de 17e eeuw Slabroek en omgeving onveilig maakte. Kobus laat de fietser op hilarische wijze de leukste en mooiste plekken in De Maashorst zien.
 De app is op 10 juli in het natuurcentrum gepresenteerd. Onder grote belangstelling verzorgde professor Eduard Hakjes Klein Schiphorst, één van de vele alter ego’s van Mark van de Veerdonk, een inleiding over de schurk Jacobus van der Schlossen. De aanwezigen kregen een voorproefje van de filmpjes, die de recreatieve fietser via de app op zijn smartphone te zien krijgt. Daarna maakte Kobus van der Schlossen in hoogsteigen persoon zijn opwachting. Omdat hij zich in onze tijd, 250 jaar na die van hem, toch niet echt thuis bleek te voelen, nam hij alweer snel de benen.

 

Op de vriendenwand in het natuurcentrum is een fraaie afbeelding van een boom geplaatst waarop bezoekers gewezen wordt op de mogelijkheid om de app te downloaden. Verder zijn op de boom de namen vermeld van degenen die belangeloos hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de app.  
                                          

<< Terug