Nieuws

Nieuws

Nieuwsbrief lente 2014 Maashorst-App gewonnen!

 In januari schreef Buro Kloeg te Bunnik een wedstrijd uit; Wie heeft het beste idee voor een zg. BeleefRoute? De hoofdprijs: Gratis hulp bij de uitwerking van het idee met RouteDesigner. En plaatsing van de route in de AppStore en GooglePlay. Er werden drie van deze prijzen ter waarde van €2.495 beschikbaar gesteld. Er waren tientallen inzendingen…. Een paar weken geleden bleek, dat Natuurcentrum De Maashorst één van de winnaars is! Er wordt inmiddels hard gewerkt aan het realiseren van onze Maashorst-App.
Het winnende idee:
Uitvoering App: Filmpjes met een als Jacobus van der Schlossen verklede (amateur-) acteur.
Natuurcentrum De Maashorst is hét informatiecentrum van Natuurgebied De Maashorst. Het is haar taak om bezoekers van alle leeftijden het gebied ‘aan den lijve’ te laten ervaren. Tijdens een prachtige fietstocht door Natuurgebied De Maashorst brengt de boef Jacobus van der Schlossen je naar tal van bijzondere plaatsen in het natuurgebied en laat je allerlei spannende en interessante zaken ontdekken. Jacobus is een historische figuur. Hij was hoofdman van een bende die in de 17e eeuw de omgeving onveilig maakte. Onderweg brengt hij o.a. het volgende onder de aandacht:
- Zijn eigen levensverhaal: wrede boef met Robin Hoodtrekjes, die een pact met de duivel had gesloten en veranderde in een bos biezen om aan de veldwachter te ontkomen (Brobbelbies). - Het grafveld van Slabroek. - De breuk in de aardkorst. - De stuifduinen van Bedaf. - De dieren in De Maashorst. - Natuurbruggen. << Terug