Nieuws

Nieuws

Nieuwsbrief lente 2014 Wat gebeurt er allemaal?

 


Ook in deze niet zo winterse winter is er veel gebeurd op recreatief gebied. Tot en met februari is de wisselhoek in de bezoekersruimte gebruikt om informatie te geven over de bosomvorming die gaande is in Natuurgebied De Maashorst. Hebt u ook al die omgetrokken bomen zien liggen? Niet echt een prettig gezicht, maar over een paar jaar zult u zien, dat de natuur hier zelf iets prachtigs van maakt! De informatie over bosomvorming heeft inmiddels plaats gemaakt voor iets anders, maar u kunt natuurlijk zoals gewoonlijk altijd in het natuurcentrum terecht met vragen hieromtrent.
De maand maart stond in het teken van de uil. In de wisselhoek waren prachtige, op De Maashorst voorkomende uilen te zien. Er was weer veel belangstelling voor onze kindermiddagen over uilen. Het blijft een groot succes, vandaar dat we dit keer twee uilenmiddagen hadden georganiseerd. Ook de uilenwandeling ’s avonds werd goed bezocht en er was zelfs een groep life guards van het Wereld Natuur Fonds !
We gaan nu volop aan de slag met eerst natuurlijk de lente die zich al volop heeft laten zien en die we als vanouds vieren met de kleindierenvereniging en lammetjes op 2e paasdag! Een leuke activiteit voor jong en oud. Op die 2e paasdag is er ook een lentewandeling onder leiding van onze deskundige IVN gidsen: het is voorjaar!
En dan: alles uit de kast, want: op 18 mei vindt de Maashorstfair plaats op Slabroek. Waar anders dan in het hart van De Maashorst kan dit plaatsvinden? Een mooie gelegenheid om ons als hét informatiecentrum van Natuurgebied De Maashorst te laten zien, met daarbij natuurlijk alle aandacht voor onze afdelingen educatie en recreatie. En vanzelfsprekend is op het erf van het natuurcentrum het Natuurplein te vinden. Alle natuurverenigingen vinden hier ruim plek en we kunnen eens te meer laten zien wat een mooie resultaten een plezierige samenwerking geeft!
Welkom op de negende editie van de Maashorstfair! U komt toch ook?

<< Terug