Nieuws

Nieuws

Adoptie lessen.

 Adoptie lessen Natuurcentrum De MaashorstVan der Heijden bouw en ontwikkeling te Schaijk heeft twee lessen geadopteerd van Natuurcentrum De Maashorst. Dankzij deze steun is het mogelijk dat ruim dertig groepen basisschoolleerlingen een Stenenles en vijftig groepen een Mierenles kunnen volgen. Bij deze lessen komen de thema’s bouwen en wonen aan de orde. Zo ervaren de kinderen ondermeer dat het bouwmateriaal zand bestaat uit heel kleine steentjes en dat mieren net als wij in een ‘huis met gangen en kamers’ wonen.


De Mierenles is al jarenlang een topper in het lespakket van het natuurcentrum dat beschikbaar is voor het basisonderwijs in de gemeenten Oss, Uden, Landerd en Bernheze. Ook de les over de stenen in Natuurgebied De Maashorst is een groot succes. Wel horen deze lessen bij de duurste qua exploitatie. Daarom kon er maar een beperkt aantal van deze lessen gegeven worden en moesten groepen teleurgesteld worden. Beide lessen hebben echter te maken met bouwen en wonen. Daarom bleek Van der Heijden bouw en ontwikkeling bereid om een financieel steuntje in de rug te geven. Dat gaf het natuurcentrum de mogelijkheid om alle aanvragen voor beide lessen te honoreren.

Ook groep 5-6 van basisschool de Regenboog heeft deelgenomen aan de Stenenles. De kinderen onderzochten zand, maakten een fossiel van klei, testten vuurstenen en speurden naar mooie steentjes om te bewaren. Misschien wel het begin van een mooie verzameling!
<< Terug