Bomen

Tijdens deze wandeling ontdekken de kinderen allerlei interessante dingen die te maken hebben met bomen. Natuurlijk is het aardig als je de naam kent van een boom, maar veel leuker is het om uit te zoeken hoe hoog hij is en hoe dik, welke verschillende bladvormen er zijn, hoe je een schorsafdruk moet maken. Dat en nog veel meer doen de kinderen tijdens deze bomentocht.

Hoe ziet de activiteit eruit?

Voor deze activiteit volgt men de paaltjes met een oranje kop. Voor de kinderen zijn er werkbladen met doe-activiteiten. Ieder leerlinggroepje krijgt een oranje tas mee met materialen waar allerlei onderzoekjes mee gedaan kunnen worden.

Voorbereiding

Het is leuk om de kinderen in de klas al een beetje voor te bereiden op de activiteit die zij bij het Natuurcentrum gaan doen. Daarvoor kunt u bijvoorbeeld het filmpje kijken van `Nieuws uit de natuur`. Kijk vanaf 5.45 minuten.

In deze aflevering van het Klokhuis wordt goed uitgelegd wat de boom voor ons betekent.

Verdeel van tevoren op school de groep in maximaal 6 groepjes. Bij ieder groepje moet tijdens de excursie een volwassen begeleider zijn. Stel hen vooraf op de hoogte van de begeleidersbrief.
Het is zinvol om als voorbereiding op school aandacht te besteden aan de verschillen en overeenkomsten tussen verschillende bomen.

Groep 5/6
Activiteit Balieactiviteit
Periode 5-9 t/m 14-7
Locatie Natuurcentrum
Adres Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode
Kosten Gemeente Maashorst en Bernheze: €1,- per leerling met een minimumbedrag van €25,- per groep.