Kinderactiviteiten

Kinderactiviteiten

 

Het Natuurcentrum De Maashorst biedt allerlei mogelijkheden om met kinderen actief bezig te zijn in de natuur.Kinderfeestjes:
Kabouterfeest 
voor 3 tot 6 jaar.
Vogelfeest  voor 6 tot 10 jaar.
Op pad met Lis het lieveheersbeestje voor 6 tot 12 jaar.
De spel- en speurkar is er voor alle overige feestvierders.

Andere kinderactiviteiten:
Al het te huren materiaal lenen we uit tot 15.00 uur en zijn in te leveren tot 17.00 uur.

Natuurspelletjestas
De Natuurspelletjestas is een  activiteit voor kinderen en hun (groot)ouders, oftewel voor jong en oud, die op iedere willekeurige plek in de natuur gedaan kan worden. In de tas vindt men een boekje met de beschrijving van 20 spelletjes en de benodigde materialen. Met één tas kunnen maximaal 6 kinderen aan de slag. De huurprijs is €5,- per tas per dagdeel en men kan ermee starten tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Ook scholen en BSO’s kunnen er gebruik van maken.
De spelletjes in de tas zijn ook zeer geschikt voor een verjaarspartijtje of buurtfeest. De spelletjes zijn zeer gevarieerd: wedstrijdjes, knutselen met natuurlijke materialen, tikspelletjes, zoekopdrachten, teveel om op te noemen. Het wordt aanbevolen om de NATUURspelletjestassen van tevoren te reserveren, zeker als er meer dan één tas nodig is. Dit kan tijdens de openingstijden van het centrum.

Kabouterpad voor kinderen van ongeveer 3 tot 8 jaar

Laat uw kinderen nog meer genieten en huur een mapje met foto's, verhaaltjes en opdrachtjes. Als de kinderen de groene paaltjes volgen, vinden ze de kabouters in het kabouterbos. Van de kaboutermap zijn vier versies beschikbaar: voor de lente, de zomer, de herfst en de winter.

Boskaartenspel voor kinderen van ongeveer 4 tot 8 jaar
Er is een doos te huur met daarin heel veel opdrachtkaarten. Loop een stukje, schud de kaarten en laat een kaart trekken. Voer ter plekke de opdracht uit. Dit spel wordt veel gespeeld op de nabijgelegen trimbaan, maar kan in principe bij elke wandeling gebruikt worden.
Seizoenswandelingen voor kinderen van ongeveer 6 tot 10 jaar
Huur een map, volg de routebeschrijving en voer allerlei opdrachten uit die te maken hebben met het seizoen. Er is voor ieder seizoen een map beschikbaar. Er kan gekozen worden  uit een wandeling op het niveau van basisschoolgroep 3/4 of 5/6.
Spelletjestas voor jong en oud!
Huur de spelletjestas aan de balie en volg de 4 km lange route die is aangegeven met blauwe paaltjes. Onderweg worden ongeveer tien spelletjes gedaan. In de tas zijn de benodigde spullen te vinden en een map waarin de spelregels beschreven staan.
Paddenstoelentas voor kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar
Deze tas is beschikbaar van september tot half november. In de tas zijn een werkblad, boekje, spiegeltje, kleurpotloden en andere spullen te vinden waarmee kinderen spelenderwijs veel te weten komen over paddenstoelen. De tas kan op iedere wandelroute worden gebruikt.
Doewandelingen voor kinderen van ongeveer 8 tot 14 jaar
Aan de balie zijn verschillende tassen te huur met opdrachtbladen en allerhande materialen die de kinderen kunnen gebruiken bij het uitvoeren van de opdrachten.
Kleurentocht voor kinderen van 4 tot 10 jaar
Een tas met allerlei leuke spelletjes en opdrachten over kleuren uit de natuur