Agenda

In deze agenda 2019 treft u een overzicht van de activiteiten die Natuurcentrum De Maashorst organiseert. Er zijn natuurwandelingen en fietstochten onder leiding van IVN-gidsen, spannende avondactiviteiten, (gezins)activiteiten rond een thema of gerelateerd aan feestdagen.

De activiteiten duren ongeveer 2 uur, met uitzondering van de lange wandelingen en fietstochten. U kunt zich aanmelden tot 16.00 uur op de vrijdag voorafgaand aan de activiteit.
In verband met de aanwezigheid van wisenten is het ook mogelijk om wandelingen naar de wisenten te reserveren voor uw prive groep. Kosten € 7,50 p.p. inclusief koffie/thee. Het maximaal aantal deelnemers is 20 per groep. Bij minder dan 7 deelnemers zijn de vaste kosten € 50,--. Kinderen vanaf 12 jaar mogen ook mee met deze excursies.
 
Voor meer informatie over de verschillende activiteiten, en telefonische  reserveringen kunt u contact opnemen met het Natuurcentrum. Tel: 0412-611945
Alle huurmaterialen lenen wij uit tot 15.00 uur

Heeft u zich aangemeld,dan krijgt u een bevestiging en een mail toegestuurd.
Ziet u geen mail in uw inbox, check dan even uw spamberichten.

 
Zondag 6 oktober Wisentwandeling 6 oktober 2019
 

 De wisent is een indrukwekkend dier, prachtig om te zien. Deze dieren wonen niet zomaar in De Maashorst. Ze hebben een taak en voeren die op hun eigen specifieke manier uit. De imposante dieren zijn erg gesteld op hun rust en privacy. Voorlopig mogen er daarom geen wandelaars of fietsers het wisentgebied in. Speciaal opgeleide Wisentgidsen hebben wel toestemming om met een beperkte groep het gebied in te gaan. Zorg dat u erbij bent !
Auto's worden geparkeerd op de grote parkeerplaats van het natuurcentrum. Er wordt gestart in het natuurcentrum met korte informatie. Hierna vertrekt de groep van max. 20 personen naar de wisenten. Kinderen mogen mee vanaf 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene per kind. Daar we lopen over ongelijk terrein en het enige tijd kan duren voordat we de wisenten zien verdient het aanbeveling om in goede conditie te zijn. De wandeling duurt naar verwachting tussen de 2 en 3 uur.
Honden zijn niet toegestaan! Na afloop krijgt u een kop koffie/ thee in het centrum. Deelname is op eigen risico. U kunt zich aanmelden tot vrijdag 4 oktober 16.00 uur.

  Tijd: 10.30 uur
  Kosten: € 7,50 per deelnemer incl. koffie/thee
 
Voornaam: *
Achternaam: *
Aantal deelnemers: *
Telefoon: *
Email: *
Opmerkingen:  
    * Verplichte velden
   
 
Zondag 13 oktober Oerfestival:Romeins feest
 

Romeins feest bij Natuurcentrum De Maashorst


Natuurcentrum De Maashorst doet mee met het Oerfestival op de Maashorst met op zondag 13 oktober een groot Romeins feest. Voor één dag heet Slabroek Terra Romana! De omgeving van het natuurcentrum heeft een rijk historisch verleden. Het is leuk eens terug te gaan in de tijd en op deze dag is het erf van het natuurcentrum helemaal in Romeinse sferen. Er is van alles te doen, te maken en te proeven uit de Romeinse tijd. Op deze dag is ook het nationaal archeologieweekend en daarom maakt het natuurcentrum er met de leden van de werkgroep archeologie van Heemkundekring Uden een bijzondere dag van. Om 12.00 uur en om 14.00 uur kan men met leden van de archeologiewerkgroep gaan speuren met een metaaldetector op een akker in de buurt. Dit is gratis. Verder....
  Tijd: 10.30 uur
  Kosten: € 2,00 per kind
  Meer informatie »
 
Voornaam: *
Achternaam: *
Aantal deelnemers: *
Telefoon: *
Email: *
Opmerkingen:  
    * Verplichte velden
   
 
Woensdag 16 oktober Oerfestival: Naar de opgravingen
 
Op woensdag 16 oktober zijn er wandelingen naar het nabijgelegen urnenveld. Om in Romeinse sferen te blijven kan men op die dag met een gids maar ook met een huifkar naar het urnenveld toe. U kunt mee om 10.30 uur en om 11.30 uur. Wilt u mee naar het urnenveld, dan moet u zich vooraf opgeven.
Hier online of per tel: 0412-611945
  Tijd: 10.30 uur en 11.30 uur
  Kosten: 3,50 voor volwassenen en €2,50 per kind
 
Voornaam: *
Achternaam: *
Aantal deelnemers: *
Telefoon: *
Email: *
Opmerkingen:  
    * Verplichte velden
   
 
Zondag 10 november Herfsttinten en paddenstoelen
 
Er wordt gespeurd naar paddenstoelen, grote en kleintjes, in allerlei kleuren, op boomstronken en in het gras….. De gidsen weten er alles van! Dat wordt smullen van alle informatie maar ook van de kom overheerlijke paddenstoelensoep na afloop bij het natuurcentrum, uit de heksenketel van een hele lieve heks!
De kosten zijn voor zowel volwassenen als kinderen €5,00 en dat is inclusief de heerlijke soep. De start is om 10.30 uur bij het natuurcentrum. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Het begint al een beetje herfst te worden en als het dan vochtig weer is schieten de paddenstoelen… juist… als paddenstoelen uit de grond! Welke soorten je in De Maashorst kunt ontdekken? U zult versteld staan! Ook voor kinderen is het altijd weer een verrassing als ze echt een vliegenzwam ontdekken.
U weet wel, die rode met witte stippen.
Waar kun je ze vinden?
Gelukkig zijn er bij het natuurcentrum gidsen die nou juist gespecialiseerd zijn in paddenstoelen en die hier heel boeiend over kunnen vertellen.
Eetbare en niet eetbare paddenstoelen lijken vaak zoveel op elkaar dat het verstandig is zelf echt geen paddenstoelen te plukken. Voor wie toch de smaak te pakken heeft gekregen is er na afloop in het natuurcentrum een kom overheerlijke paddenstoelensoep.
In de tentoonstelling zijn paddenstoelen te zien en zijn er informatieboekjes en kaarten te koop. 

Welkom dus op deze interessante tocht!


  Tijd: 10.30 uur
  Kosten: 5,00 per volwassenen inclusief soep
 
Voornaam: *
Achternaam: *
Aantal deelnemers: *
Telefoon: *
Email: *
Opmerkingen:  
    * Verplichte velden
   
 
Donderdag 26 december Kerstkabouterpad
  Onze boskabouters vieren ook kerstmis.
Daarom hebben we op tweede kerstdag een speciaal kerstkabouterboekje te huur.
Met leuke verhaaltjes en opdrachten beleeft u de kerstsfeer met uw (klein) kinderen en de kabouters in het bos. Na afloop van de wandeling ligt er ook iets lekkers en een kleurplaat klaar.
U kunt starten tussen 13.00 uur en 15.00 uur.

  Tijd: 13.00 uur-15.00 uur
  Kosten: huur € 3,00 per boekje
 
Voornaam: *
Achternaam: *
Aantal deelnemers: *
Telefoon: *
Email: *
Opmerkingen:  
    * Verplichte velden
   
 
Maandag 30 december Winterwandeling
 


Op maandag 30 december is er om 13.00 uur een boeiende  wandeling door Natuurgebied De Maashorst. Wandel met ons mee door de wondere wereld van de winter. IVN natuurgidsen hebben een speciale wandeling van ongeveer 5 km uitgestippeld waarbij winterse taferelen te zien zijn en ook een bezoek wordt gebracht aan het begrazingsgebied van de Maashorst. Misschien ziet u wel wisenten, taurossen of Exmoor paarden! Trek stevige wandelschoenen aan. De wandeling start om 13.00 uur bij Natuurcentrum De Maashorst, Erenakkerstraat 5, Nistelrode. Na afloop kunt in het natuurcentrum opwarmen met een heerlijke kom snert!

Deze wandeling is ook geschikt voor iets oudere kinderen.

Kosten voor deze mooie winterwandeling bedragen €10,00 per persoon. Opgeven vooraf is verplicht om verzekerd te zijn van deelname. Dit kan online of telefonisch: 0412-611945 

  Tijd: 13.00 uur
  Kosten: € 10,00 inclusief erwtensoep
 
Voornaam: *
Achternaam: *
Aantal deelnemers: *
Telefoon: *
Email: *
Opmerkingen:  
    * Verplichte velden