Agenda

In deze agenda 2019/2020 treft u een overzicht van de activiteiten die Natuurcentrum De Maashorst organiseert. Er zijn natuurwandelingen en fietstochten onder leiding van IVN-gidsen, spannende avondactiviteiten, (gezins)activiteiten rond een thema of gerelateerd aan feestdagen.

De activiteiten duren ongeveer 2 uur, met uitzondering van de lange wandelingen en fietstochten. U kunt zich aanmelden tot 16.00 uur op de vrijdag voorafgaand aan de activiteit.
In verband met de aanwezigheid van wisenten is het ook mogelijk om wandelingen naar de wisenten te reserveren voor uw prive groep. Kosten € 7,50 p.p. inclusief koffie/thee. Het maximaal aantal deelnemers is 20 per groep. Bij minder dan 7 deelnemers zijn de vaste kosten € 50,--. Kinderen vanaf 12 jaar mogen ook mee met deze excursies.
 
Voor meer informatie over de verschillende activiteiten, en telefonische  reserveringen kunt u contact opnemen met het Natuurcentrum. Tel: 0412-611945
Alle huurmaterialen lenen wij uit tot 15.00 uur

Heeft u zich aangemeld,dan krijgt u een bevestiging en een mail toegestuurd.
Ziet u geen mail in uw inbox, check dan even uw spamberichten.

 
Zaterdag 25 januari Avondwandeling: Uilen in het donker
   
Uilen op Natuurcentrum De Maashorst met uilenwandeling in het donker!

In januari besteedt Natuurcentrum De Maashorst volop aandacht aan uilen. In het centrum is een hele mooie verzameling te zien van uilen die op De Maashorst voorkomen. Ook zijn er uilenballen te bekijken en allerlei leuke weetjes te lezen die met uilen te maken hebben. Op zaterdagavond 25 januari zijn er onder leiding van IVN natuurgidsen twee wandelingen in het donker: De eerste wandeling start om 18.00 uur en om 20.00 uur start de tweede wandeling bij het natuurcentrum. De kosten voor deze spannende avondwandeling bedragen €2,50 voor kinderen en €3,50 voor volwassenen. Na afloop is het centrum geopend en kan er nog een kijkje genomen worden in de uilententoonstelling.


  Tijd: 18.00 uur of 20.00 uur. Aub uw tijdkeuze aangeven bij inschrijving opmerkingen
  Kosten: € 3,50 per volwassene € 2,50 per kind
  Meer informatie »
 
Voornaam: *
Achternaam: *
Aantal deelnemers: *
Telefoon: *
Email: *
Opmerkingen:  
    * Verplichte velden
   
 
Zondag 2 februari Wisentexcursie 2 februari 2020
 
 
De wisent is een indrukwekkend dier, prachtig om te zien. Deze dieren wonen niet zomaar in De Maashorst. Ze hebben een taak en voeren die op hun eigen specifieke manier uit. De imposante dieren zijn erg gesteld op hun rust en privacy. Er mogen daarom geen wandelaars of fietsers het wisentgebied in. Speciaal opgeleide Wisentgidsen hebben wel toestemming om met een beperkte groep het gebied in te gaan. Natuurcentrum de Maashorst heeft de eer om excursies te organiseren! Zorg dat u erbij bent !
Auto's worden geparkeerd op de grote parkeerplaats van het natuurcentrum. Er wordt gestart in het natuurcentrum met een korte informatieve bijeenkomst. Hierna vertrekt de groep van max. 20 personen naar de wisenten. Kinderen mogen mee vanaf 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene per kind.
Honden zijn niet toegestaan! Na afloop krijgt u een kop koffie/ thee in het centrum. Deelname is op eigen risico. 


  Tijd: 10.30 uur
  Kosten: € 7,50 per deelnemer
 
Voornaam: *
Achternaam: *
Aantal deelnemers: *
Telefoon: *
Email: *
Opmerkingen:  
    * Verplichte velden
   
 
Zondag 16 februari Lange afstandswandeling
 
Natuurcentrum De Maashorst organiseert op zondag 16 februari een lange afstands wandeling onder leiding van deskundige IVN natuurgidsen.
Afstand ongeveer 15 km.
De start is deze keer bij Naat Piek aan de Pnemstraat in Uden. Er wordt lekker doorgestapt met halverwege een lekkere lunch bij het natuurcentrum. De kosten voor deze wandeling inclusief lunch zijn € 12,00.
Trek stevige wandelschoenen aan voor deze tocht. De hele activiteit duurt ongeveer 5 uur.
De eerste groep startom 9.00 uur bij Naat Piek. De tweede groep vertrekt om 10.00 uur.
Het is verplicht je voor deze activiteit vooraf aan te melden. Dit kan hier online of telefonisch 0412-611945 of aan de informatiebalie in ons centrum.
Geeft u dan ook even aan op welk tijdstip u wilt vertrekken.

  Tijd: 9.00 uur/10.00 uur
  Kosten: € 12,00
  Meer informatie »
 
Voornaam: *
Achternaam: *
Aantal deelnemers: *
Telefoon: *
Email: *
Opmerkingen:  
    * Verplichte velden
   
 
Zondag 22 maart Speurneuzen gezocht!
   

Er is meer te zien dan je denkt! Bij deze wandeling gaan we op speurtocht naar dieren
en hun sporen. Leuk als er sneeuw ligt of los zand, maar als je weet waar je op moet letten
is er nog veel meer  te ontdekken. We regelen voor u daarom een speurneus van een gids.
Dat wordt boeiend en leerzaam en als je heel stilletjes bent.............kun je het bosdier misschien wel zien of horen voordat het zijn sporen achterlaat!

In het grote natuurgebied De Maashorst leven heel veel dieren. Dat ze er leven en hoe ze leven heeft alles te maken met de inrichting van het gebied. Meestal laten de dieren zich niet zien. Ze zitten goed verstopt en horen de mensen al van verre aankomen. Voor goede speurders zijn er toch dingen te zien die hun aanwezigheid verraden. Ga jij mee op pad met de gids op zoek naar heel veel diersporen? Vraatsporen bij voorbeeld, maar ook pootafdrukken en poepsporen! En soms zie je holletjes, gaten in een boomstam, nesten…. Er is meer te zien dan je denkt! De begeleidende gidsen nemen kaarten mee en vergrootglaasjes zodat alles eens goed bekeken kan worden. Deze activiteit is heel geschikt om met het hele gezin deel te nemen. Vooral kinderen blijken hele goede speurneuzen te zijn! Speurders kunnen zich hier aanmelden.

  Tijd: 10.30 uur
  Kosten: € 3,50 per volwassene € 2,50 euro per kind
  Meer informatie »
 
Zondag 19 april Vroege vogel wandeling
 

Vroege vogelwandeling Natuurcentrum De Maashorst

 

Natuurcentrum De Maashorst organiseert samen met IVN natuurgidsen een ochtendwandeling op zondag 19 april. Dat wordt vroeg uit de veren, want deze wandeling start al om 7.00 uur! Om echte vroege vogels te zien is een verrekijker onontbeerlijk. Deelnemers die er geen hebben kunnen er één lenen bij het natuurcentrum. Wakker worden op de Maashorst, welke vogel hoor je het eerst? Er wordt gewandeld maar ook regelmatig stilgestaan, dus lekker warme laarzen of schoenen worden aangeraden. Deelname kost €3,50 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen. De wandeling neemt ca. 1,5 uur in beslag. Aanmelden kan tot vrijdag 19 april 16.00 uur


  Tijd: 7.00 uur
  Kosten: € 3,50 per volwassenen en € 2,50 per kind
  Meer informatie »
 
Voornaam: *
Achternaam: *
Aantal deelnemers: *
Telefoon: *
Email: *
Opmerkingen:  
    * Verplichte velden
   
 
Zaterdag 9 mei Op pad met je rolstoel !
 

Natuurcentrum De Maashorst organiseert op zaterdag 9 mei een wandeling voor rolstoelgebruikers.
Beleef de natuur vanuit een ander perspectief! Men vertrekt om 13.00 uur bij het natuurcentrum.
IVN natuurgidsen hebben een mooie wandeling uitgestippeld over verharde wegen en paden, waardoor rolstoelgebruikers vanuit hun perspectief volop kunnen genieten van al het moois dat De Maashorst te bieden heeft.
Ook de boswachter van Staatbosbeheer gaat dit keer mee op pad.
Bij terugkomst is het natuurcentrum geopend en kan men dus desgewenst een consumptie gebruiken.
Reserveren is noodzakelijk. Dit kunt u hier online doen.
  Tijd: 13.00 uur
  Kosten: €3,50 per volwassene en €2,50 per kind
  Meer informatie »
 
Voornaam: *
Achternaam: *
Aantal deelnemers: *
Telefoon: *
Email: *
Opmerkingen:  
    * Verplichte velden
   
 
Zondag 17 mei
t/m zondag 17 mei
Sprookjesfeest
  Sprookjesfeest voor iedereen!
Meer info volgt.
  Tijd:
  Kosten:
 
Zondag 28 juni Bijendag
   Op zondag 28 juni is onze jaarlijkse bijendag op Natuurcentrum De Maashorst.

 

Op zondag 28 juni is de bijendag op Natuurcentrum De Maashorst.
Van 11.00 uur tot 16.00 uur is er van alles te zien en te beleven dat te maken heeft met het boeiende leven van honingbijen. Deze voor de mens zo belangrijke diertjes zijn van dichtbij te bekijken. De imker geeft informatie en demonstreert hoe de honing ‘geoogst’ wordt. Honing kan geproefd en gekocht worden en ook voor kinderen is het interessant.
 De toegang is gratis.

  Tijd: 11.00 uur tot 16.00 uur
  Kosten: 0
  Meer informatie »
 
Zondag 12 juli Spetterende Waterdag
   Een spetterend begin van de zomervakantie beleef je deze dag op het natuurcentrum.
Wat we allemaal inpetto hebben, houden we nog even geheim!
  Tijd:
  Kosten: