Agenda

In deze agenda 2019 treft u een overzicht van de activiteiten die Natuurcentrum De Maashorst organiseert. Er zijn natuurwandelingen en fietstochten onder leiding van IVN-gidsen, spannende avondactiviteiten, (gezins)activiteiten rond een thema of gerelateerd aan feestdagen.

De activiteiten duren ongeveer 2 uur, met uitzondering van de lange wandelingen en fietstochten. U kunt zich aanmelden tot 16.00 uur op de vrijdag voorafgaand aan de activiteit.
In verband met de aanwezigheid van wisenten is het ook mogelijk om wandelingen naar de wisenten te reserveren voor uw prive groep. Kosten € 7,50 p.p. inclusiefkoffie/thee, met een minimumpijs van € 75,00 per groep. Het maximaal aantal deelnemers is 20 per groep.
Voor meer informatie over de verschillende activiteiten, en telefonische  reserveringen kunt u contact opnemen met het Natuurcentrum. Tel: 0412-611945
Alle huurmaterialen lenen wij uit tot 15.00 uur

Heeft u zich aangemeld,dan krijgt u een bevestiging en een mail toegestuurd.
Ziet u geen mail in uw inbox, check dan even uw spamberichten.

 
Vrijdag 14 juni
t/m zondag 16 juni
1000 soorten weekend
 

1000 soortenweekend

Hoeveel planten en dieren zijn er op de Maashorst? Tel je met ons mee?

Samen met Stichting Natuurorganisaties De Maashorst organiseert het natuurcentrum een telweekend waarin we de biodiversiteit van De Maashorst in kaart brengen. Dat er veel planten, vogels, zoogdieren, paddenstoelen en andere levende organismen in het gebied voorkomen wisten we natuurlijk. Maar zou het lukken er 1000 in één weekend te tellen? Die uitdaging gaan de vrijwilligers van de Natuurorganisaties graag aan. Tijdens dit weekend is het natuurcentrum de uitvalsbasis voor de tellers die elk vanuit hun specialiteit het gebied intrekken om waarnemingen te verzamelen. Uitgerust met loep, verrekijker, mobiel of tablet struinen ze het gebied af op zoek naar nog niet ontdekte soorten. Het leslokaal op het natuurcentrum vormt het episch centrum voor alle deelnemers. Kom daar vooral eens een kijkje nemen! Op zaterdag 15 juni en zondag 16 juni is hier van 7.00 uur tot 19.00 uur zeker iemand aanwezig.

Ziet u dit weekend zelf een leuke soort plant of dier in De Maashorst: voer uw waarneming in op waarneming.nl en ook uw waarneming draagt dan bij om een compleet beeld van de natuurwaarden van het gebied te krijgen.

Op zaterdag 15 juni om 13.30 uur neemt een IVN-gids een groepje van maximaal 10 belangstellenden mee om samen planten te tellen. Wellicht kunnen er in dat gebied ook enkele grote grazers gespot worden. Voor deze activiteit kunt u zich online aanmelden via onderstaand formulier tot uiterlijk vrijdag 14 juni 16.00 uur.

Ook kunt u op zondag 16 juni met een vogelkenner van Vogelwacht Uden mee met een groepje van 10 belangstellenden om vogels te spotten. Vogels inventariseer je niet alleen door je ogen goed open te houden maar vooral door goed te luisteren. Ieder mannetje zingt namelijk in zijn gebied om andere mannetjes te waarschuwen dat dat plekje al 'bezet'is. Voor deze activiteit kunt u zich hier ook opgeven tot uiterlijk vrijdag 14 juni 16.00 uur. Schrijft u dan bij opmerkingen: Vogelspotten. We vertrekken om 10.30 uur. Kosten: € 3,50 per volwassenen en € 2,50 per kind.

  Tijd: 13.30 uur op zaterdag en 10.30 uur op zondag
  Kosten: € 3,50 per volwassenen en € 2,50 per kind
 
Zondag 23 juni Bijendag
   Op zondag 26 juni is het bijendag op Natuurcentrum De Maashorst.

 

Op zondag 23 juni is de bijendag op Natuurcentrum De Maashorst.
Van 11.00 uur tot 16.00 uur is er van alles te zien en te beleven dat te maken heeft met het boeiende leven van honingbijen. Deze voor de mens zo belangrijke diertjes zijn van dichtbij te bekijken. De imker geeft informatie en demonstreert hoe de honing ‘geoogst’ wordt. Honing kan geproefd en gekocht worden en ook voor kinderen is het interessant.
Ook zijn er bloemen en planten te zien en te koop die geliefd zijn bij bijen en andere insecten. De toegang is gratis.

  Tijd: 11.00 uur tot 16.00 uur
  Kosten: 0
  Meer informatie »
 
Zondag 7 juli Wisentexcursie 7 juli 2019
 
 
De wisent is een indrukwekkend dier, prachtig om te zien. Deze dieren wonen niet zomaar in De Maashorst. Ze hebben een taak en voeren die op hun eigen specifieke manier uit. De imposante dieren zijn erg gesteld op hun rust en privacy. Voorlopig mogen er daarom geen wandelaars of fietsers het wisentgebied in. Speciaal opgeleide Wisentgidsen hebben wel toestemming om met een beperkte groep het gebied in te gaan. Natuurcentrum de Maashorst heeft de eer om excursies te organiseren! Zorg dat u erbij bent !
Auto's worden geparkeerd op de grote parkeerplaats van het natuurcentrum. Er wordt gestart in het natuurcentrum met een korte informatieve bijeenkomst. Hierna vertrekt de groep van max. 20 personen naar de wisenten. Kinderen mogen mee vanaf 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene per kind.
Honden zijn niet toegestaan! Na afloop krijgt u een kop koffie/ thee in het centrum. Deelname is op eigen risico. U kunt u aanmelden tot vrijdag 5 juli16.00 uur.


  Tijd: 10.30 uur
  Kosten: € 7,50 per deelnemer
 
Voornaam: *
Achternaam: *
Aantal deelnemers: *
Telefoon: *
Email: *
Opmerkingen:  
    * Verplichte velden
   
 
Zondag 7 juli GROOT KABOUTERFEEST
 De kabouters wachten op het GROOT KABOUTERFEEST!
Iedereen mag op het feestje komen.  Grote en kleine kabouters!
Schrijf het in je agenda, want het wordt reuze gezellig!
  Tijd: 11.00 uur-16.00 uur
  Kosten:
 
Zondag 14 juli Op bezoek bij de Bioboer
  Lekkers uit de natuur. Jazeker! We gaan eens kijken hoe een bioboer dat doet en wat groeit er allemaal voor eetbaars in het bos?
  Tijd: 10.30 uur
  Kosten:
 
Zondag 18 augustus Houtdag
  Houtdag bij natuurcentrum De Maashorst.

Natuurcentrum De Maashorst organiseert wegens groot succes ook dit jaar weer een houtdag!
Midden in de zomervakantie, met allerlei leuke spelletjes en spulletjes op het gebied van hout.
Er is van alles te doen en bekijken voor kinderen en volwassenen.
Tevens kun je om 10.30 uur op pad met een gids voor een mooie bomenwandeling.
Om 10.30 uur gaat het houtfeest van start. De toegang hiervoor is gratis.
Wil je mee op pad met de gids en een mooie bomenwandeling maken, dan vragen we een bijdrage van €3,-- voor een volwassenen en €2,-- per kind. Hieronder kun je je online aanmelden. De wandeling start meteen om 10.30 uur!
Tot ziens!
  Tijd: 10.30 uur
  Kosten: € 3,00 per volwassenen en € 2,00 per kind
 
Voornaam: *
Achternaam: *
Aantal deelnemers: *
Telefoon: *
Email: *
Opmerkingen:  
    * Verplichte velden
   
 
Zaterdag 7 september Op pad met je rolstoel!
 

Op pad met je rolstoel bij Natuurcentrum De Maashorst

Natuurcentrum De Maashorst organiseert op zaterdag 7 september een wandeling voor rolstoelgebruikers. Beleef de natuur vanuit een ander perspectief! Men vertrekt om 11.00 uur bij het natuurcentrum. IVN natuurgidsen hebben een mooie wandeling uitgestippeld over verharde wegen en paden, waardoor rolstoelgebruikers vanuit hun perspectief volop kunnen genieten van al het moois dat De Maashorst te bieden heeft.  Bij terugkomst is het natuurcentrum geopend en kan men dus desgewenst een consumptie gebruiken. Per rolstoelgebruiker kan één begeleider gratis meewandelen.

  Tijd: 11.00 uur
  Kosten: € 3,50 per volwassenen en € 2,50 per kind
  Meer informatie »
 
Voornaam: *
Achternaam: *
Aantal deelnemers: *
Telefoon: *
Email: *
Opmerkingen:  
    * Verplichte velden