Agenda

In deze agenda 2019 treft u een overzicht van de activiteiten die Natuurcentrum De Maashorst organiseert. Er zijn natuurwandelingen en fietstochten onder leiding van IVN-gidsen, spannende avondactiviteiten, (gezins)activiteiten rond een thema of gerelateerd aan feestdagen.

De activiteiten duren ongeveer 2 uur, met uitzondering van de lange wandelingen en fietstochten. U kunt zich aanmelden tot 16.00 uur op de vrijdag voorafgaand aan de activiteit.
In verband met de aanwezigheid van wisenten is het ook mogelijk om wandelingen naar de wisenten te reserveren voor uw prive groep. Kosten € 7,50 p.p. inclusief koffie/thee. Het maximaal aantal deelnemers is 20 per groep. Bij minder dan 7 deelnemers zijn de vaste kosten € 50,--. Kinderen vanaf 12 jaar mogen ook mee met deze excursies.
 
Voor meer informatie over de verschillende activiteiten, en telefonische  reserveringen kunt u contact opnemen met het Natuurcentrum. Tel: 0412-611945
Alle huurmaterialen lenen wij uit tot 15.00 uur

Heeft u zich aangemeld,dan krijgt u een bevestiging en een mail toegestuurd.
Ziet u geen mail in uw inbox, check dan even uw spamberichten.

 
Zondag 1 december Wisentwandeling 1 december 2019
 
 
De wisent is een indrukwekkend dier, prachtig om te zien. Deze dieren wonen niet zomaar in De Maashorst. Ze hebben een taak en voeren die op hun eigen specifieke manier uit. De imposante dieren zijn erg gesteld op hun rust en privacy. Bezoekers mogen het wisentgebied niet in, behalve met onze speciaal opgeleide wisentgidsen. Zij hebben wel toestemming om met een beperkte groep het gebied in te gaan.
Auto's worden geparkeerd op de grote parkeerplaats van het natuurcentrum. Er wordt gestart in het natuurcentrum met korte informatie. Hierna vertrekt de groep van max.20 personen naar de wisenten. Kinderen mogen mee vanaf 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene per kind. Daar we lopen over ongelijk terrein en het enige tijd kan duren voordat we de wisenten zien verdient het aanbeveling om in goede conditie te zijn. De wandeling duurt naar verwachting tussen de 2 en 3 uur.
Honden zijn niet toegestaan! Na afloop krijgt u een kop koffie/ thee in het centrum. Deelname is op eigen risico.U kunt zich hievoor online aanmelden tot vrijdag 30 augusutus 16.00 uur.  Tijd: 10.30 uur
  Kosten: 7,50 per deelnemer incl. koffie/thee
 
Voornaam: *
Achternaam: *
Aantal deelnemers: *
Telefoon: *
Email: *
Opmerkingen:  
    * Verplichte velden
   
 
Donderdag 26 december Kerstkabouterpad
  Onze boskabouters vieren ook kerstmis.
Daarom hebben we op tweede kerstdag een speciaal kerstkabouterboekje te huur.
Met leuke verhaaltjes en opdrachten beleeft u de kerstsfeer met uw (klein) kinderen en de kabouters in het bos. Na afloop van de wandeling ligt er ook iets lekkers en een kleurplaat klaar.
U kunt starten tussen 13.00 uur en 15.00 uur.

  Tijd: 13.00 uur-15.00 uur
  Kosten: huur € 3,00 per boekje
 
Voornaam: *
Achternaam: *
Aantal deelnemers: *
Telefoon: *
Email: *
Opmerkingen:  
    * Verplichte velden
   
 
Maandag 30 december Winterwandeling
 


Op maandag 30 december is er om 13.00 uur een boeiende  wandeling door Natuurgebied De Maashorst. Wandel met ons mee door de wondere wereld van de winter. IVN natuurgidsen hebben een speciale wandeling van ongeveer 5 km uitgestippeld waarbij winterse taferelen te zien zijn en ook een bezoek wordt gebracht aan het begrazingsgebied van de Maashorst. Misschien ziet u wel wisenten, taurossen of Exmoor paarden! Trek stevige wandelschoenen aan. De wandeling start om 13.00 uur bij Natuurcentrum De Maashorst, Erenakkerstraat 5, Nistelrode. Na afloop kunt in het natuurcentrum opwarmen met een heerlijke kom snert met roggebrood en spek!
Voor vegetariers bieden wij een alternatief.

Deze wandeling is ook geschikt voor iets oudere kinderen.

Kosten voor deze mooie winterwandeling bedragen € 8,50 per persoon. Opgeven vooraf is verplicht om verzekerd te zijn van deelname. Dit kan online of telefonisch: 0412-611945 

  Tijd: 13.00 uur
  Kosten: € 8,50 inclusief erwtensoep met roggebrood en spek
 
Voornaam: *
Achternaam: *
Aantal deelnemers: *
Telefoon: *
Email: *
Opmerkingen:  
    * Verplichte velden