Wandelroutes

Home » Activiteiten » Wandelen » Wandelroutes

Bij het natuurcentrum starten verschillende wandelroutes met afstanden tussen de 2,5 en 8 kilometer die gemarkeerd met gekleurde paaltjes goed te volgen zijn. Een routebeschrijving met achtergrondinformatie is in het centrum verkrijgbaar. Het overzicht met de verschillende routes vindt u op het informatiebord aan de rand van ons erf en hieronder:

De Vijf landschappen

Gele paaltjes
5 km

Afwisselende wandeling langs akkers, door het beekdal, langs stuifduinen, door het bos en over de heide.

Breuken en beken

Rode paaltjes
7 km

Wandeling over de Peelrandbreuk, een door een aardverschuiving ontstane scheur in de aardkorst. Ook is er aandacht voor het wijstverschijnsel, waarbij hooggelegen delen nat blijken te zijn. Op deze route komt u niet door het begrazingsgebied.

Bomen in de Maashorst

Oranje paaltjes
5 km

Wandeling die gericht is op de vele verschillende bomen, die op de route te vinden zijn. Op deze route komt u niet door het begrazingsgebied.

Hoog en laag Slabroek

Blauwe paaltjes
4 km

Tijdens deze wandeling is er vooral aandacht voor de cultuur van het gebied, maar de mooie natuur kan u niet ontgaan.

De Slabroekse vennen

Rolstoelvignet
3 km

Wandeling over de Peelrandbreuk, een door een aardverschuiving ontstane scheur in de aardkorst. Ook is er aandacht voor het wijstverschijnsel, waarbij hooggelegen delen nat blijken te zijn.

Het kabouterpad

Groene paaltjes
2,5 km

Bestemd voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Onderweg komt men kabouters tegen. Aan de balie van Natuurcentrum De Maashorst is een map te huur waarin foto’s van de kabouters staan en opdrachtjes die de kinderen onderweg bij de kabouters kunnen uitvoeren.

De witte wandeling

Witte paaltjes
3,5 km

Wandeling door de ‘duinen’ van De Maashorst. De wandeling gaat voor een deel over de stuifwal die het beekdal scheidt van de Slabroekse heide.