Activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking

Activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking

 

Natuurcentrum De Maashorst biedt diverse mogelijkheden voor mensen met een verstandelijke beperking om actief bezig te zijn in de natuur.

 1. Kabouterpad (tot 8 jaar)
  Men volgt de paaltjes met een groene kop en de letter K van kabouter. De map bestaat uit foto's van elke kabouter en een verhaaltje, aangevuld met picto's. Tevens bevat het boek een gedeelte waarin diverse suggesties worden gegeven voor opdrachten en spelletjes onderweg. De kaboutermap is in vier versies beschikbaar: lente, zomer, herfst en winter.
 2. Spelletjestas (vanaf 6 jaar)
  De aangepaste versie van de spelletjestas volgt de route gemarkeerd met zwarte paaltjes met witte vierkantjes. Onderweg kom je ook andere kleuren vierkantjes tegen. Elke kleur komt overeen met een spel, het benodigde materiaal zit in de tas. Onderweg worden spelletjes gespeeld met geluid, natuurschilderijen gemaakt en natuurlijk wordt er lekker gewandeld.
 3. Rugzaktocht (vanaf 10 jaar)
  Deze bijzondere tocht is gericht op de zintuigen en bedoeld om in groepsverband uit te voeren. Per groep krijgt men 6 rugzakken mee. Men volgt de paaltjes met het rolstoelembleem. Onderweg komt men palen tegen met een gekleurd vlak. Deze komen overeen met de kleuren van de tassen. Elke rugzak bevat het materiaal voor opdrachten behorend bij een zintuig. De zesde tas bevat schrijfmateriaal, de opdrachtenmap e.d. De route van 4 kilometer loopt over verharde paden en is om die reden geschikt voor mensen in een rolstoel.
  RESERVEREN VERPLICHT.


LET OP! Verhuurmateriaal wordt tot 15.00 uur uitgegeven.


Voor vragen en/of reserveringen kunt u terecht bij Natuurcentrum De Maashorst: 0412-611945